Együtteseink


Ifjúsági Vonószenekar

Zumbók-Jakobovics Nikoletta az Ifjúsági Vonószenekar élén

A zenekar több, mint két évtizedes múltra tekint vissza. Az 1999-es évben újjászerveződött zenekarban magasabb osztályú növendékek játszanak, létszámuk 35 fő. Az alacsonyabb évfolyamról megalakult „Tücsök” zenekarból folyamatos feltöltéssel a zenekar utánpótlását szeretnénk biztosítani. Heti rendszerességgel 2×45 perces próbákat tartanak. A vonószenekar fenntartója a Pálóczi Horváth Ádám Művészeti Iskola. A zenekar karmestere: Zumbók-Jakobovics Nikoletta tanár.
Fellépési lehetőségeket a város és környéki települések adnak, az intézményi fellépéseken kívül. Az együttesnek fontos szerepe lehet a későbbiekben a Városi Szimfonikus Zenekar vonós-hangszeres utánpótlása szempontjából.


Ifjúsági Fúvószenekar

A zenekart Városi Úttörõ-Fúvószenekar néven 1975. szeptember 1-jén Farsang László alakította meg. A Liszt Ferenc iskola megszûnt zenekarának hangszereit kapta meg a zenekar. Költségvetését az Ifjúsági és Úttörõház vállalta magára, késõbb pedig már a Városi Tanács támogatását is élvezték. Késõbb az akkori VMK támogatását élvezhették.

A zenekar vezetését 1995. december 5-tõl Vörös István zenetanár vette át, aki a mai napig vezeti azt. Ez után került át az akkori igazgató, Guerra Gusztáv szorgalmazására a zenekar a Pálóczi Horvát Ádám Zeneiskola szárnyai alá. A zenekar rengeteg fellépésen van túl. Jártak Németországban, Szlovéniában, Ausztriában is. Sokat szerepelnek fesztiválokon, városi rendezvényeken és sok megyei felkérésnek tesznek eleget. Karácsonyi koncertjeik állandóak, nem csak a zeneiskolai, hanem más iskolák rendezvényein is gyakran szerepelnek nagy sikerrel. Állandó fellépéseik voltak az alsópáhoki Kolping Hotelban. Nyaranta zenei táborokban készülnek a következő tanévre. Létszámuk 40 fő.